• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tips
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:3 minuten gelezen

5 tips voor de gootsteen ontstoppen

Zit je ook wel eens met je handen in het haar omdat je gootsteen verstopt is? We weten allemaal hoe vervelend dat kan zijn. Het water loopt niet weg, het begint te stinken en je kunt je keuken of badkamer niet meer normaal gebruiken. Maar geen paniek! Met deze vijf handige tips kun je zelf je gootsteen ontstoppen, zonder dat je meteen een dure loodgieter hoeft te bellen.

Tip 1. Gebruik een plopper

Je kent ‘m wel, die rode rubberen zuignap op een houten steel, ook wel een plopper genoemd. Dit is een klassieke methode die vaak verrassend goed werkt. Plaats de plopper over de afvoer, zorg dat er een beetje water in de gootsteen staat en duw de plopper krachtig op en neer. Hiermee creëer je een zuigkracht die de verstopping kan losmaken.

Tip 2. Probeer een ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een flexibele draad met een borstel of haak aan het einde. Je duwt deze veer in de afvoer totdat je de verstopping voelt, en dan draai en duw je om de verstopping los te krijgen. Dit kan vooral handig zijn bij hardnekkige verstoppingen.

Tip 3. Gebruik een mengsel van soda en azijn

Een natuurlijke en milieuvriendelijke manier om je gootsteen te ontstoppen is met een mengsel van soda en azijn. Giet eerst een half kopje soda in de afvoer, gevolgd door een half kopje azijn. Laat dit een half uur inwerken en spoel dan na met heet water. Dit kan helpen om vet en vuil op te lossen.

Tip 4. Pas op met chemische ontstoppers

Hoewel chemische ontstoppers effectief kunnen zijn, kunnen ze ook schade aanrichten aan je leidingen, vooral als je ze te vaak gebruikt. Gebruik ze daarom alleen als laatste redmiddel en volg altijd de instructies op de verpakking.

Tip 5. Onderhoud je afvoer

Voorkomen is beter dan genezen. Gooi geen vet of olie in de gootsteen en probeer etensresten zoveel mogelijk op te vangen voordat ze de afvoer in gaan. Spoel je gootsteen regelmatig door met heet water en een beetje soda om verstoppingen te voorkomen.

En voilà, met deze vijf tips zou je in staat moeten zijn om zelf je gootsteen te ontstoppen. Geef het een kans en wie weet ben je sneller van je verstoppingsprobleem af dan je denkt!

5 tips voor

Ontdek tips voor elk probleem en elke situatie op 5tips voor


Geef een reactie