5 tips voor oliebollen bakken

Als je net als ik een grote fan bent van oliebollen, dan zit je hier goed. Oliebollen bakken is namelijk niet zo moeilijk als je misschien denkt. Met deze 5 eenvoudige tips tover je in een handomdraai de lekkerste oliebollen uit je eigen keuken. Lees dus snel verder, want ik ga je precies vertellen hoe je dat doet.

Tip 1: Beslag

Het is belangrijk om het beslag niet te lang te mixen. Als je het te lang mixt, dan krijg je namelijk taaie oliebollen en dat willen we natuurlijk niet. Een paar minuten is vaak al voldoende.

Tip 2: Olie op juiste temperatuur

De tweede tip is om de olie op de juiste temperatuur te krijgen. De ideale temperatuur voor het bakken van oliebollen is 180 graden Celsius. Als de olie te heet is, dan worden je oliebollen te snel bruin en zijn ze van binnen nog niet gaar.

Tip 3: Maak je oliebollen niet te groot

Een oliebol die te groot is, wordt namelijk niet goed gaar van binnen. Gebruik daarom een ijslepel of twee eetlepels om de oliebollen te vormen.

Tip 4: Laten uitlekken

Mijn vierde tip is om de oliebollen na het bakken even uit te laten lekken op keukenpapier. Zo verwijder je overtollige olie en worden je oliebollen niet te vet.

Tip 5: Eerst zelf proeven

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste: proef je oliebollen voordat je ze serveert. Zo weet je zeker dat ze goed zijn gelukt.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het bakken van je eigen oliebollen. Veel succes en vooral veel plezier!

5 tips voor

Ontdek tips voor elk probleem en elke situatie op 5tips voor


Geef een reactie